DHV ondertekent contract Maputo International Airport

Het Mozambikaanse luchthavenbedrijf ADM heeft op 27 december 2012 een contract getekend met het Nederlandse adviesbureau DHV voor het herstel van de landingsbaan, taxibanen, platforms en het verlichtingssysteem van de luchthaven van Maputo.

Volgens de voorzitter van de raad van bestuur van ADM, Manuel Veterano, moeten de details van het project binnen zes maanden worden uitgewerkt. ADM zal daarna de aanbestedingsprocedure starten om een aannemer aan te trekken voor de werkzaamheden vanaf begin 2014. Het contract met DHV is begroot op 500.000 US dollar. Dit maakt deel uit van de 1,6 miljoen dollar die het Agence Fran├žaise de Developpement (AFD) ter beschikking heeft gesteld voor de renovatie van de luchthaveninfrastructuur.

Renovatie in meerdere fasen
Het werk aan de start-en landingsbaan en taxibanen behoort tot de derde fase van de renovatie van Maputo International Airport. Tijdens de eerste twee fasen werden er volledig nieuwe internationale en nationale passagiers- en goederenterminals aangelegd.

Nacala Aeroport
Naast de modernisering van Maputo Aeroport, is ADM ook bezig een vroegere militaire vliegbasis bij Nacala tot een internationale luchthaven om te vormen. De nieuwe luchthaven moet eind 2013 gereed zijn. De aannemer is het Braziliaanse bedrijf Norberto Odebrecht. De kosten van de luchthaven bedragen 114 miljoen US dollar. Deze worden gefinancierd wordt door zowel de Mozambikaanse en de Braziliaanse overheid als door ADM zelf.

Bron: www.agentschap.nl.